FAQ

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Zoals jullie weten hebben we het digitale thuisonderwijs opgezet.
Doordat veel scholen in Nederland software van de diverse methoden gebruiken, geeft dat ook bij de uitgevers van digitale software methodes wat drukte en kan het wat technische problemen geven.

Hieronder een aantal punten waar we als CPOV momenteel weinig aan kunnen doen. Mogelijk heeft u wat aan de diverse tips die bij de onderstaande problemen staan beschreven.

1. Pagina wordt niet geladen of duurt erg lang.
– De server van het programma wat gebruikt wordt is overbelast.
– De downloadsnelheid van het internetabonnement is (te) laag.

Tip: gebruik Google Chrome of Firefox als browser. Wanneer u al in één van deze browsers werkt, start nog eens opnieuw op.

2. Inloggen in MOO of software programma werkt niet.
– Mogelijk is er op de achtergrond een ander lid ingelogd bij MOO of Gmail. Eerst dient deze bij alle programma’s uit te zijn gelogd, daarna opnieuw proberen. Of werk per kind met een andere browser.
– Wachtwoord vergeten? Vraag via de leerkracht een nieuwe aan.

3. Openen softwareprogramma via MOO werkt niet.
– Bij het openen van de methodesoftware wordt een foutmelding gegeven. Mogelijk is de server overbelast. Probeer het later nog een keer.
– De meeste software draait nog op Flash. Daarvoor dient eenmalig een blokkade opgeheven te worden. Daarna werkt de software wel. Kijk hoe dit werkt via deze link

4. Het softwareprogramma staat niet in MOO.
– Neem contact op met de leerkracht. Mogelijk heeft de school het programma nog niet juist gekoppeld aan de groep of desbetreffende leerling.

5. Problemen bij Google Classroom.
Kijk ook zelf even op: https://support.google.com/edu/classroom/?hl=nl#topic=9049835

Kan u kind niet meer in Classroom? Vraag de leerkracht of uw kind opnieuw uitgenodigd kan worden. De leerkracht stuurt via Classroom een automatische uitnodiging naar het Emailadres van uw kind (voornaam.achternaam@domeinnaamschool.nl)

6. Problemen met Gynzy.
Doordat veel kinderen in Nederland werken met het programma, kan het zijn dat deze site op bepaalde piekmomenten op een dag overbelast is. Probeer het later nog een keer.